بیمه تأمین اجتماعی دانشجویی

تعداد بازدید:۲۷۷۷
دانشجویانی که هم اکنون در حال تحصیل بوده و تحت تکفل قانونی پدر و یا مادر هستند هم می‌توانند از خدمات درمانی سازمان بیمه تأمین اجتماعی در کنار سرپرست خود هم‌زمان با پرداخت حق بیمه در قالب بیمه دانشجویی تأمین اجتماعی استفاده کنند.

سازمان تأمین اجتماعی به تازگی پوشش‌های بیمه‌ای گسترده‌ای را با تلاش مسئولان وزارت علوم برای دانشجویان در نظر گرفته است و دانشجویان با ارائه کارت دانشجویی معتبر خود و پرداخت حق بیمه می‌توانند از این خدمات جهت بیمه کردن خودشان در زمان تحصیل استفاده کنند.

دانشجویانی که هم اکنون در حال تحصیل بوده و تحت تکفل قانونی پدر و یا مادر هستند هم می‌توانند از خدمات درمانی سازمان بیمه تأمین اجتماعی در کنار سرپرست خود هم‌زمان با پرداخت حق بیمه در قالب بیمه دانشجویی تأمین اجتماعی استفاده کنند.

دانشجویان باید بدانند که تحصیل آن‌ها به عنوان شغل تلقی نخواهد شد و در صورتی که متقاضی طبق ضوابط مربوط، مشمول دریافت حقوق مستمری بازماندگان باشد، پذیرش درخواست ثبت‌نام او برای بیمه دانشجویی هم‌زمان با دریافت مستمری بر اساس قانون بیمه دانشجویی تأمین اجتماعی بدون مانع است.

متقاضیان جهت دریافت بیمه دانشجویی باید مدارک لازم از جمله شناسنامه دانشجو، کارت ملی دانشجو و کارت دانشجویی معتبر متقاضی بیمه دانشجویی تأمین اجتماعی را دارا باشند. آن‌ها می‌توانند به صورت غیرحضوری با مراجعه به سایت tamin.ir  ثبت‌نام کنند.

متقاضیان با بارگذاری برنامه پرداخت بیمه تأمین اجتماعی روی گوشی موبایل خود می‌توانند جهت پرداخت حق بیمه تأمین دانشجویی اقدام کنند.

بیمه دانشجویی تأمین اجتماعی، زیر مجموعه بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد سازمان تأمین اجتماعی بوده و شرایط آن همانند بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد سازمان تأمین اجتماعی است؛ اما با این تفاوت که تحصیل در دانشگاه به عنوان شغل محسوب نخواهد شد و داوطلبان باید در یکی از دانشگاه‌های کشور ایران اشتغال به تحصیل داشته باشند.

متقاضیانی که سن آن‌ها کمتر از ۵۰ سال است برای دریافت پوشش‌های بیمه دانشجویی تأمین اجتماعی نیازی به داشتن سابقه پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی نخواهند داشت؛ اما افراد بالای ۵۰ سال سن به میزان حداقل معادل مازاد سنی نسبت به ۵۰ سال، سابقه بیمه پردازی در تأمین اجتماعی را باید دارا باشند.

 

انواع قیمت‌های بیمه دانشجویی

۱- نرخ حق بیمه دانشجویی ۱۴ درصد که ۱۲ درصد آن سهم بیمه‌گذار و ۲ درصد سهم دولت است و دارای حمایت‌های بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی خواهد بود.

۲- نرخ حق بیمه دانشجویی ۱۶ درصد که ۱۴ درصد آن سهم بیمه‌گذار و ۲ درصد سهم دولت بوده و دارای حمایت‌های بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی است.

۳- نرخ حق بیمه دانشجویی ۲۰ درصد که ۱۸ درصد آن سهم بیمه‌گذار و ۲ درصد سهم دولت است و تعهدات مرتبط به بازنشستگی، فوت و همچنین از کار افتادگی را شامل می‌شود.

مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: ثبت‌نام بیمه دانشجویی آغاز شده است و دانشجویان تمام مقاطع تحصیلی می‌توانند برای ثبت‌نام اقدام کنند و با پرداخت حق بیمه از خدمات تأمین اجتماعی برخوردار باشند.

این تسهیلات فقط شامل دانشجویانی است که در حال حاضر دانشجو بوده و دارای کارت دانشجویی هستند و شامل فارغ‌التحصیلان سال‌های قبل نمی‌شود.

او افزود: سه نوع نرخ حق بیمه برای بیمه دانشجویی تعریف شده است که دانشجویان متقاضی می‌توانند یکی از آن‌ها را انتخاب کنند و دولت نیز ۲ درصد از حق بیمه را بر عهده دارد.

به گفته رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، ثبت‌نام در بیمه دانشجویی تنها مختص دانشجویان بوده و افرادی که حق بازنشستگی می‌پردازند را شامل نمی‌شود.

کلیدواژه‌ها: بیمه تامین اجتماعی بیمه تامین اجتماعی دانشجویی دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان